Új, egyszerű módszer az íny-betegségek ellen

2009.05.11. 11:38 - toothfairy

Egy, a Journal of Periodontology szaklapban megjelent tanulmány eredményeként, megállapították, hogy a fogselyem használata nem csak a fogszélek és fogközök megbújó szuvasodást okozó baktériumok, de a szintén ott rejtőző, fertőző mikroorganizmusok által okozott ínybetegségek megelőzésében is rendkívül hatékony.

A fogselymet többen használják a nyugati, mint a keleti országokban, pedig a mikroorganizmusok miatt a keleti országokban élők hajlamosabbak a fogíny-betegségekre. Ennek az olyan periodontal pathogens and cariogenic baktériumok az okai, mint például a Treponema denticola, Porphyromonas gingivalis, Tannerella forsythia (previously T. forsythensis), Prevotella  intermedia, Aggregatibacter actinomycetemcomitans (previously Actinobacillus actinomycetemcomitans), és Streptococcus variánsok.

A bejegyzés trackback címe:

https://fogkrem.blog.hu/api/trackback/id/tr951081695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása