Utcai fogorvosok Indiában

2008.11.18. 09:04 - toothfairy

Címkék: india fogorvos higiénia rossz körülmények

Ínygyulladás? Fogkő? Gyökérkezelés? Ne költsön tízezreket Európában! Látogasson el Indiába és a spirituális megtisztulás mellett, két-háromszáz forintért fogproblémáira is megoldást talál!

Tréfát félretéve, az India lakosságának szegényebb rétegei sajnos csak ilyen körülmények között  nyújtott fogászati kezelést képesek megfizetni.

Ami igazán érdekes, hogy az utcai fogorvosok egy részének valóban van diplomája, ténylegesen végzett fogszakorvosok. Olyanok, akiknek a családja az egyetemi tanulámyokat még képes volt támogatni, de miután alkalmazottként nem találtak állást*, saját rendelő megnyitásában már nem tudtak anyagi segítséget nyújtani.

Az utcai kezelést végzők nagyobb része persze, nem végzett orvos. Ők a felmenőiktől örökölték a "mesterséget". Ilyen az orvoslást 25 éve az utcán végző Mr. Mahender Singh, akinek családja évtizedekkel ezelőtt Pakisztánból emigrált Indiába. Mr. Singh büszkén vallja magát a szegény emberek orvosának, Jaipur egyik utcájában, közvetlenül egy bicikligumi-foltozó műhely szomszédságában.

 

 

*Indiában 80 000 bejegyzett -nem utcai- fogászat működik, ami a hazai számokhoz szokott nézőpontból hatalmas szám, azonban messze nem az, ha tudjuk, hogy az ország orvosi egyetemein évente 11ezer fogorvos hallgató végez.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fogkrem.blog.hu/api/trackback/id/tr39774913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása