Milyen fogkrémet vegyek, ha azt sem tudom hogyan működik?

2009.05.18. 09:05 - toothfairy

Címkék: fluorid szuvasodás fokgrém

Nagy igazság, hogy a napi fogmosás erősíti és egészségesebbé teszi a fogunkat. De tudjuk hogyan is működik a dolog valójában? Ha nem csak a fogkrém hatásmechanizmusát, de a , de a fogkrém alkotóelemeinek szerepét is külön-külön megismerjük, könnyebben választhatjuk ki a leghatékonyabb fogkrémet - amely meglehet, nem is legdrágább.

 

A fogkrém hatásmechanizmusának részei és az ezekben részt vevő alkotóelemek

1. Dörzsölő hatás:
A fogkrém dörzsölő összetevője a dörzsölő mozdulatok fizikai hatására eltávolítja a fogfelületre tapadt szilárd részecskéket. Ez egyrészt segít az ételmaradékok eltávolításában, másrészt a fogfelület fényesítésében. Bizonyított tény, hogy a Tooth Powders-nek kétszeres a dörzsölő ereje, mint a többi fogkrémnek.

2. Fertőtlenítő hatás:
A fogkrém antibakteriális összetevője a Xylitol, ami meggátolja a szájüregben megtalálható fogíny-gyulladást okozó baktériumok elszaporodását.

3. Fluorid hatás:
A fluor fontos összetevője a fogkrémnek. A fog hydroxypatite tartalmát fluoropatittal helyettesíti a fog tartalmát, ami nemcsak hogy erősebb, de a fogszuvasodásnak is ellenáll.
 


Fontos tudnivalók a fogkrém használatához

- Soha ne nyelje le a fogkrémet, mert fluor-mérgezést okozhat. Főleg a gyerekek a veszélyeztetettek.

- 2-3 percig mosson fogat. A hosszú, erőteljes fogmosás több kárt okoz, mint hasznot.

- Ne használja túlzottan a fogkrémet pattanásokra. Habár úgy tűnik, hogy segít, az esetleges mellékhatások nem kizártak. Az érzékenyebb bőrű embereknél égéseket és irritáviót okozhat.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://fogkrem.blog.hu/api/trackback/id/tr301081743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása